Pourrait une grande partie de la vie marine disparaître ? « Franco-suédois »

Le Figaro a un article sur la vie marine ; Une grande partie de la vie marine pourrait disparaître

« Réchauffement global des eaux, acidification, appauvrissement des milieux marins en oxygène, ces trois symptômes caractéristiques des grandes phases d’extinction massive sur Terre sont à nouveau réunis.

Les océans vont mal. Très mal. Réunis mi-mai en congrès à l’université d’Oxford, 27 des plus grands spécialistes de la biodiversité marine de six pays ont même été choqués par l’accumulation de signaux alarmants. En mettant bout à bout leurs observations et leurs analyses, une vérité effrayante a émergé: la vie marine est en péril. Leurs conclusions et recommandations font l’objet d’un rapport de synthèse publié lundi. » – Citation de l’article

Tous ces symptômes indiquent qu’il faut réagir maintenant, désormais en est-il vraiment nécessaire de tenter de sauver la biodiversité marine, une vie extraordinaire qui est menacée par nos activités humaines. J’en regrette que nous ne nous en avions pas conscience, car les océans jouent un rôle très important au niveau d’oxygène, même si les forêts tropicales sont les poumons de la terre, nous en avons également besoin de la vie marine pour pouvoir respirer, certaines microbes marines jouent un rôle primordial dans la photosynthèse.

Les requins sont des espèces marines menacées, leurs ailerons sont coupés pour faire une soupe dans certains pays asiatiques. Les requins ont survécu depuis l’ère des dinosaures, mais survivront-ils l’homme ? Ils jouent un rôle important dans l’équilibre de la vie marine, même si l’homme a peur du requin.

Il est l’heure de réagir, unir tous les pays dans un seul but, sauver la vie entière sur la planète bleue.


Voulez-vous vraiment voir la vie marine disparaître ?
—————————————————————————————-

Le Figaro har en artikel om det marina livet ; Une grande partie de la vie marine pourrait disparaître

« Den globala uppvärmningen av vattnet, syrlighet, mindre oxygen i de marina miljöerna, dessa tre karaktäristiska symptom av det massiva förvinnandet pà Jorden är àterigen förenade.

Haven màr dàligt, mycket dàligt! 27 experter pà biodiversitet av de största förenades i mitten av maj pà Oxfords universitet fràn 6 olika länder och alla chockades av de alarmerande signalerna. De jämförde med noggrannhet sina resultat, en skrämmande sanning döl upp; Det marina livet är i fara! Deras slutsatser och rekommendationer ingàr i en rapport om syntes. » Citat…

Alla dessa symptom tyder pà att vi màste reagera nu, hädanefter är det verkligen dags att försöka rädda den marina biodiversiteten, ett extraordinärt liv som hotas genom vàra mänskliga aktiviteter. Jag àngrar att vi inte har förstàtt det, ty vissa mikrober spelar en viktig roll inom fotosyntesen, även om de tropiska regnskogarna är jordens lungor, men vi har även behov av det marina livet för att kunna andas, vissa mikrober är verkligen viktiga inom fotosyntesen.

Hajarna är hotade djurarter, deras fenor skärs av för hajfenssoppa i vissa asiatiska länder. Hajarna har överlevt sedan dinousariernas era, kommer de att överleva människan? De spelar en viktig roll i den naturliga balansen i världshaven, även om människan är rädd för hajen.

Det är dags att reagera, förena alla länder i en enda sak, rädda allt liv pà den blà planeten!

Vill ni verkligen se det marina livet försvinna?

A propos mariadesuede

Je suis d'origine suédoise, des racines en Wallonie et en Italie. Mon plus grand intérêt est la vie sauvage et je souhaiterais essayer de sauver les animaux menacés de l'extinction.
Cet article, publié dans La nature, Requins, est tagué , , , , , . Ajoutez ce permalien à vos favoris.

5 commentaires pour Pourrait une grande partie de la vie marine disparaître ? « Franco-suédois »

 1. Ping : Midsommar, Ochlerotatus sticticus och ”nymferna”! | runor

 2. arrami54 dit :

  …det flyter omkring en soptipp i Stilla havet som till ytan är lika stor som Texas och allt vi inte ser därtill är bevis nog på att vi håller på att « stöka till det » ordentligt för oss.
  Önskar dig en skön midsommar!
  Kram från vargen! 😉

 3. mariadesuede dit :

  Tack vargen, för länkarna och glad midsommar, jag hade faktiskt glömt bort att det var midsommar, fast det heter Saint Jean här.

  Jag ligger sömnlös, vill sova, men…

  Örnkramar

 4. Kao Holmstrom dit :

  Det är gräsligt, för allt har med kärleken till Mammon att göra i grunden.
  Man vill att vi ska släcka glödlampor överallt, men varuhus, kontor och industrier har lyset på dygnet runt. De vill att vi inte äter torsk från Östersjön, men det trålas hej vilt där. De vill att vi inte röker, men bilarna spyr ut sina avgaser. När vi inte vill ha kärnkraften kvar hotas vi av skyhöga elpriser som straff. Osv osv osv.

  Angående fisket är japanerna de västa av alla. Det är de som dödar val på löpande band, det är de som skär av hajfenor och kastar tillbaks hajarna i havet så de går en mycket plågsam död till mötes. Det är de som driver in delfiner i vikar och har ihjäl allihop i fruktansvärda blodbad och plågade skrik från djuren (har sett det på film).

  Det anses att delfinerna « stjäl » den fisk japanerna anser att de ska ha till sina jäkla sushis. De ‘dammsuger’ havsbottnen på fisk med speciella trålmetoderMen de är inte ensamma om att b egå dessa grymma illdåd.
  Deras valfångst ska vi inte tala om: Jag brukar kolla på Greenpeece på TV när de med sitt stora fartyg och med risk för sina liv, stör valfisket genom att köra ikapp och lägga sej mellan valarna och valfångstfartygen.

  Alla nationer är medskyldiga så länge de bara tittar på och inte tar japanerna i örat riktigt ordentligt! De evighetslånga diskussionerna leder aldrig någon vart och detb är Bilderberggruppen som bestämmer världsordningen. Därför ser det också ut som det gör med övrig miljöförstöring och nedskitningen av haven. Det är för jävligt. Kan inte göra annat än att stötta såna som Greenpeace ekonomiskt varje månad.

  Kramar
  Kao

  • mariadesuede dit :

   Jag ser att du är minst lika arg som mig. ☺ Det är en skrämmande utveckling som sker och som har skett under eoner…En dégradation som fortsätter, men en dag sà vänder sig Moder Jord mot oss, eller kanske rymden med sina kometer…

   Visst âr vi alla medskyldiga till allt som sker, det finns en kontinent av sopor som flyter omkring i haven. Konsumationssamhället màste bli ett samhälle som àtervinner sina sopor.

   Japanerna äro skyldiga till mycket, men även andra asiatiska länder bidrar till en minskad biologisk màngfald.

   Kan endast hàlla med dig…

   Örnkramar

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s